Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Aralık 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney ve batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi. Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Sabah ve öğle saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir (İl merkezi, Bandırma, Ayvalık, Edremit, Burhaniye ilçeleri), Manisa ve İzmir, akşam Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu ile gece saatlerinden itibaren Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir (İl merkezi, Bandırma, Ayvalık, Edremit, Burhaniye ilçeleri) ve Edirne'nin güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara ve Kuzey Ege'de 3 ila 5 derece azalacak, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Ege kıyılarında kuvvetlice esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Sabah ve öğle saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir (İl merkezi, Bandırma, Ayvalık, Edremit, Burhaniye ilçeleri), Manisa ve İzmir, akşam Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu ile gece saatlerinden itibaren Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir (İl merkezi, Bandırma, Ayvalık, Edremit, Burhaniye ilçeleri) ve Edirne'nin güney kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, ani sel, lokal su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber